Anda Di Jemput Ke Sini
Precious Garden

   


*
*
*
*

Time

Get this at widgia.com

Weather
Kuala Lumpur, Malaysia

Moon Phase


Online Dictionary
Easy linking to topics : dictionary, thesaurus, encyclopedia, bios, tech terms, news, sports, weather, and much more
Answers, not links

Email Address
ladyprettybara@yahoo.com

Quizes Result
My Color
Green

My score 82/180

You are a very calm and contemplative person. Others are drawn to your peaceful, nurturing nature.

My Eyes
Happy
Your eyes are really happy. you are spoiled, and have a wonderful family who cares for you and will get you anything you want. Your popular, and everyone loves either your style you just how nice you are. The guys love you to death, and they kiss the ground you step on. While your friends ask you for any advice you can give.

Tetamu PrettyBara


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed




Romantic Snow Globes by WiddlyTinks.com


Friday, April 02, 2010

.: Sian Anak²ku :.





Hmm, baru lepas hantar anak² ke sekolah.. Sian deorang.. Dah baper mggu nie, tak dpt nk tunggu deorang.. Deorang nie sekolah kebangsaan sessi petang.. Sampai jerk kat sekolah, deorang tak boleh masuk kelas terus sbb budak sessi pagi ada lagi kat kelas deorang.. Jadi budak² sessi ptg nie kene tggu kat padang perhimpunan bersebelahan kantin sekolah.. Jadi, adalah parents yg lepak² kat kantin sekolah dgn anak masing² sampai bunyi loceng untuk ke perhimpunan.. Tak terkecuali juga diriku ini.. Ehehe.. Lagi pun kat rumah bukan ada saper.. Anak dedua dah sekolah.. Cik abg pulak blk mlm.. Drpd duduk² kat rumah, baik spend time ngan anak kat sekolah.. Dapat gak dgr perkembangan terkini (apa yg berlaku) di sekolah masa cikgu bg ucapan kat perhimpunan..


Tapi start pertengahan bulan 3, cuma dapat hantar deorang sampai pagar jerk pastu terus balik.. Mmg nak tggu tp masalahnya sejak sorg member nie pregnant, rasa mcm xsesuai jerk stay kat sekolah tu.. Hepi sebenarnya dgr dia pregnant (anak ke-6) tp mslhnya tetiap hari sik ckp benda yg sama jerk.. Umah dia dekat jerk.. Selang 2 buah rumah jerk.. Kalau nmpk kat luar rumah ngan jumpa kat sekolah, ayat dia mesti "Ayu, akak mabuk la".. Memula layan gak arr sbb baru kene mabuk tu.. Duk bg la kata² semangat.. Suh rehat cukup² la, itu la inilah.. Semua yg diketahui smua tu gaklah gtau dia.. Pastu sampai kandungan dia dah 3 bulan lebih skang nie sik itu jerk ayatnya.. Aduhhhh, nk jwp apa lg yea.. Dah naik jemu dah nk bg jwpn.. Rasa mcm tape recorder plk atau citer ulangan yg diulang tayang sampai owang naik jemu..

Lagi satu, hati nie sedih la jugak kalo dgr org pregnant.. Actually, hepi deorang dapat baby tp dalam masa yg sama rasa sedih sbb tak boleh dapat baby lagi.. Dah ditakdirkan mmg aku dah tak boleh pregnant lagi.. Akak tu pun tau.. Dah tu sik citer tentang keterujaan dia beli barang baby, mengidam itu ini, suami bawak g sana sini (tempat yg dia nk g).. Huhuhu.. Adik² ngan kawan lain yg pregnant 1st baby pun tak la excited giler mcm dia.. Nak kata jeles, bukan jeles pun.. Sekelumit jeles pun xder tp hati jd sedih sbb bila dia citer mcm tu, otomatik terbayang diminda nie "kalaulah aku pregnant lg kan bes.. Dapat pakai baju pregnant, g shopping baju baby, bz carik nama baby".. Eeeee bensyerrrr klu mcm tu kan?

Tulah sebabnya tak dpt tunggu anak kat sekolah.. Nak elak dari dgr sembang² psl nie sebenarnya.. Kalau hati nie rasa dah boleh tahan dgr citer dia, bleh arr tggu anak kat sekolah mcm biasa.. Tapi bila agaknya yea??




Posted at 01:45 pm by prettybara
Tq Sudi Komen (1)  


Tuesday, March 30, 2010
.: Mood Korea Sudah Kembali :.

Lama giler tak layan citer dan lagu korea.. Masa guna pc lama dulu, selalu la dgr lagu² korea nie.. Kat web pun siap buat page khas utk lagu korea siap dgn translation sekali.. Siap buat belajar bahasa korea lagi.. Mcmlah terer sgt time tu tp mmg tak dinafikan time tu punyelah kemaruk penangan citer korea nie sampai bleh faham apa dia cakap walaupun bukan 100%.. Kiranya kalo tak tgk subtitle pun bleh faham dialog dia.. Ahaks.

Tapi sayang semuanya hanya tinggal kenangan.. Disaat² line internet terpaksa terminate selama hampir 9 bulan, time itulah juga hosting tu dibubarkan.. Jadi, hilang semua hasil usaha yg dah bertahun².. Pergi bersama hosting tersebut.. Huhuhu, geocities, kenapalah dah tak wujud lagi.. Hosting lain tak bes mcm geocities.. Huhuhu..

Jadi hari nie, nak layan blk lagu & citer korea nie..Winter Sonata ngan Autumn In My Heart dah lama beli.. Full House ngan Stairway To Heaven jerk blum beli² lg.. Sik layan kat Channel 303 jerk mana bleh jd.. Hari nie plk layan citer dia kat tagged.. Tak bleh jadi nie.. Kene beli gak..

Skang nie rasa mcm dah ada idea nak wat apa.. Cuma tggu mood rajin datang melanda jerk nie.. Idea akan dicurahkan di notepad dulu.. "Aja aja fighting".. Luv Rain Bi.. Hihihi..



Posted at 10:54 pm by prettybara
Tq Sudi Komen (1)  


Friday, March 12, 2010
.: Mamat Sengal :.

Nie nak citer pasal network yang berlambak skang nie seperti facebook (latest), frenster, tagged, hi5, netlog dbgnya.. Sebenarnya dulu ada gak join satu network nie tahun 2007.. Itu pun amek masa 2 bulan utk pk pasal nak join benda² gini.. Bukan apa, rasa network camnie mcm tak sesuai utk wanita yg dah berkawen.. Mesti tanggapan deorang lain (-ve thinking).. Pk punya pk, hari pun berganti mggu, mggu berganti bulan.. Invitation dari rakan² blog dan forum dah lama terbiar.. Dah baper org kengkawan call suh accept invitation tu.. Utk tidak mengecikkan hati deorang, akhirnya terimalah juga invitation deorang (maksudnya, reg kat network tu)..

Macam biasalah kan klu join network mcm nie, mesti kat profile kita ada mintak kita masukkan pic.. Dan mcm biasalah juga, sejak dari berblog sampai la join ke network tu sumer, tang profile tu mmg xpenah taruk pic.. Dalam blog pun kalo masukkan entry, mmg xder pic sendiri tapi tak penah plk kengkawan blogger pertikaikan pasal nie.. Mereka  menghormati privasi kita.. Diri ini juga lebih selesa dgn cara begitu..

Tapi betullah mengikut kajian aku sendiri.. Rakan² yang kita kenal dari blog mmg xsama dgn rakan² yang kita kenal dari network seperti yang disebutkan di atas.. Deorang nie kebanyakannya (tak semua),kalau nak kenal kita, lebih ke arah -ve.. Mintak gambar, ajak dating, sembang 18sx.. Tiba bab² gini, mmg delete terus deorang dari fren list tu.. Wat nyemak jerk.. Kalau tak bg pic, mulalah ayat tak puas hati dan menyakitkan hati semua keluar..

Dibawah nie adalah 1 diantaranya.. Terkena pg td.. Sblm tu bls² msg kat *** tu jerk. Tanya dia nk pggl dia apa (tanya gitu sbbnya nick dia tu mengingatkan aku pada 1 nama asid.. Ekekeke).. Dia kata pggl abg la.. Pastu dia mintak ym, bg jer la.. Bg id ym yg jarang on.. Ehehe.. Tak boleh campuradukkan kengkawan dari *** dgn kawan dari blog..

Silalah baca..


Dia: hi...i a**** yg dari ***
Dia: salam perkenalan
Aku: salam kenal
Dia: kat *** xde pic ayu...kat sini pun xde ke
Aku: aha, mmg tak penah taruk pic bang
Aku: mmg xde pic pun
Dia: tunjuk lah pic ayu kat abg jap
Aku: mmg xde pic dalam pc ayu
Dia: malas lah klu nk sorok2 muka
Aku: Ya Allah
Aku: mmg takde pic ayu
Aku: takper la klu malas
Aku: ok
Dia: mesti muka mcm taik lah ni
Dia: tu sbb nk sorok2 muka tu

Hahaha.. Nak tergelak besar baca msg dia.. Dia bengang la tu.. Ada ke baru 5 minit kenal beria² mintak pic.. Tak taulah msg dia seterusnya apa sbb masa dia tgh taip tu, cepat² block dia dalam ym pastu delete dia terus dari network tu.. Sebelum delete tu , sempat gak tgk page dia.. Rupe²nya kategori GATAL TERLAMPAU.. Pic yang tak sepatutnya ditayangkan, semua ada kat page dia.. Eeee geliii.. Cepat² close page dia dan terus delete dia.. Eeee org camnie, xjd kawan pun xapa.. Lagi bagus xpyh kenal.. Sian ngan anak bini dia kat rumah.. Nauzubillah..



Posted at 10:37 am by prettybara
Meh Ler Komen  


Friday, February 19, 2010
.: Sengal Betul :.





Dihari Jumaat yg mulia ini sebenarnya mood nie ok dari pagi.. Rasa hepi jerk tp hepi itu tak bertahan hingga ke malam.. Semuanya di spoilkan oleh seorang kakak di sekolah..


Kakak nie baru kenal sebulan.. Dah baper hari sajer ngelak dari sembang dgn dia walaupun dalam hati nie mcm nak sembang ngan dia.. Tak sanggup arr kalu sembang ngan dia nanti, ada jerk benda yg dia mintak buat yg ala² amek kesempatan gitu.. Dah bape kali dah dia wat hal tp yg hari nie punye mmg betul² bagi aku hangin satu badan..

Tengah duduk ramai2 kat kantin sekolah sementara tggu anak masing² yg ada kat padang perhimpunan tu masuk ke kelas, deorang nie mcm biasa arr sembang².. Selalunya aku lebih bnyk dgr dari bercakap.. Paling koman pun kalau deorang gelak, ikut la gelak sekali tp nak menyampuk² org citer tu xder arr.. Malu nk nyampuk²..

Pastu bila deorang sumer g kat anak masing², aku duduk jerk arr kat kerusi kantin tu.. Tgk anak dari jauh jerk.. Kakak tu pun dtg duduk sebelah(selalunya dia bgn g kat anak dia).. Kami senyum2.. Belum sempat nak berbasi2 tanya kaki dia ok ke tak (dia excident rabu hari tu), dia terus cuit bahu aku sambil kata mcm nie "Ehh, bulan 3 nnt ko hantar anak akak.. Akak malas la nak hantar deorang g sekolah.. Penat la.. Sibuk sangat.. Dah la mlm² tuisyen, akak yg kene hantar dan amek.. Siang nie plak hantar yg kat sini la, sek menengah la.. Ko hantar ngan amek deorang blk sekolah skali.. Lagi pun akak dah trauma naik motor".. Aku yg tergamam dgr ayat dia td tu tak terkata apa2 dah.. Tercengang.. Speechless..

Sbbnya? Bila masa pulak aku deal ngan dia nak hantar anak dia g sekolah.. Ntah bila ntah sembang ngan dia pasal nie.. Berbincang pasal nie pun tak penah, tiba2 dia terus bg kata putus jerk.. Bukannya nak mintak izin ke, tanya dulu blh ke tak hantar dan amek anak dia.. Sesedap rasa jerk menyuruh orang wat itu ini.. Yang wat lg geram tu, laluan ke sekolah tu jauh menyimpang dari tempat tggl dia.. Kalo ikut logik la kan, mcm tak logik plk suh aku.. Aku dengan dia pun bukannya close giler.. Setakat kenal2 gitu jerk..

Arghhhhh tension! tension!.. Nie belum bagi kata putus lg nie.. Tgh carik alasan mcm mana nak gtau dia.. Kalau cakap umah dia jauh dari umah aku, mesti dia kata nnt dia hantar anak dia kat rumah aku.. Masalahnya nnt, mmg bnyk masalah kalo setuju nak hantar dan amek anak dia..

Ada 3 sbb utama..


Sebab pertama -> nak handle anak yg 2 org nie pun rasa mcm nak menangis sibuknya.. Terkocoh² pagi² wat sumer keje rumah (basuh baju, sidai baju, mengemas sumer, spend time ngan pokok bunga kesayangaku, berkebun di mini balkoni dapur).. Then kul 11 amek deorang kat sek agama.. Sampai jerk umah, sibuk plk sediakan bekalan utk deorang bawak g sek kebangsaan..

Sebab kedua -> Aku bukan bawak anak² aku jerk.. Anak jiran sebelah umah nie pun bawak sekali.. 2 org gak.. Tapi itu bukan masalahnya.. Masalah timbul time ujan.. Dah penah kene situasi gini bnyk kali.. Time nak hantar deorang, time tu la ujan selebat2nya siap petir ngan kilat sekali.. Nak tak nak kene gak antar sebab dah tanggungjawab.. Terpaksa bawak deorang nie melintas jalan yg sesak giler dgn pegang payung dan sandang beg sekolah.. Bayangkan kalo ditambah lagi dgn anak kakak tu 2 org gak.. 6 org nak kene hendel? Huhuhu..

Sebab ketiga -> Deorang kuar sekolah pukul 6.30 ptg.. Sampai rumah dalam kul 6.40 kalau pandai cilok.. Kadang kul 6.45 ptg.. Rehat2 jap pastu mandi.. Lepas maghrib deorang g ngaji.. Blk ngaji baru makan.. Kadang xsempat makan, memasing dah tdo.. Itu sampai umah cepat tu.. Bayangkan kalo bawak anak kakak tu.. Mau kul 7 sampai umah sbb nak kene hantar anak dia blk dulu..

Yang menjadi kemusykilannya skrg nie.. Ptg2 tu suami dia yg amek anak2.. Pesal plk ptg2 dia suh aku amek anak dia sekali? Amek kesempatan la namanya tu.. Huhuhu, cemana bleh kenal ngan dia dulu..
Angry



Posted at 09:15 pm by prettybara
Tq Sudi Komen (1)  


Friday, January 22, 2010
.: Request From My Kids :.

Walaupun citer nie dah lama, tp disebabkan baru2 nie ada ditayangkan di HBO, jadi deorang nie dah teringat blk lagu nie.. Kesian punya pasal, carikkanlah juga.. Cuma lirik jerk.. ehehe..


Posted at 09:04 am by prettybara
Meh Ler Komen  

Next Page

My Quizzes Result

My Heart
Blue info

Hati Anda Lak Kaler Ape?

My Hidden Power
HASH(0x84e3450)
Water

You have a rather calm soul, but when tempted will get pissed off at those who bug you. You do whatever you can in your powers to help those of your allies and have a okay taste for human kind, but you find them rather annoying on occasions.
Gem Stone: Saphire
Eye Color:Ice Blue
Hair Color:Dark Blue that's long that goes to your waist.
Quote:If you wait for me, then I'll come for you. Although I've travelled far, I always hold a place for you in my heart. If you think of me, If you miss me once in a while, Then I'll return to you. I'll return and fill that space in your heart.

Bagaimana Dengan Anda?

My Celtic Horoscope
You Are A Cedar Tree
You are elegant yet unpretentious, modest yet vivacious. Attractive and friendly, you are full of imagination but might lack passion. You abhor vulgar people, and you don't like anything in excess. You have little more ambition than to live a calm life and enjoy nature. You create a content, peaceful atmosphere for others.

My Brain
Your Brain is 73.33% Female, 26.67% Male
Your brain leans female You think with your heart, not your head Sweet and considerate, you are a giver But you're tough enough not to let anyone take advantage of you!



Dunia ini ibarat dewan peperiksaan.. Masalah adalah kertas soalan.. Jawapan aku betul, aku lulus.. Jawapan aku salah, aku gagal.. Demikianlah konteks kehidupan di dunia.. Berupaya aku menangani kehidupan menurut kehendak Allah dan Rasul, Syurgalah ganjarannya.. Gagal menepati syariat, Nerakalah padahnya.. Pilihan terletak di tanganku sendiri!!